Expertisegroep

In de EG Onderzoek zitten alle coördinatoren van de onderzoeksgroepen van de scholen, plus de begeleiders van die onderzoeksgroepen: Janneke van der Steen en Henk Delger namens ILS HAN, en Helma Oolbekkink namens ILS RU. Voorzitter van de expertisegroep is Erik Peperkamp.

Sinds we Academische Opleidingsschool zijn, is de rol van deze expertisegroep binnen het samenwerkingsverband prominenter geworden. Een Academische Opleidingsschool zorgt voor een onderzoekscultuur op school, waarbinnen de school een eigen onderzoeksbeleidsplan formuleert en uitvoert. Elke school heeft daarom een onderzoeksgroep. Die bestaat uit personeelsleden die in de eigen onderwijspraktijk onderzoek uitvoeren of die studenten begeleiden bij hun (afstudeer)onderzoek.

Naam, functie en organisatie

Erik Peperkamp, conrector SSgN,