Onderwijs beter en aantrekkelijker maken

Waar gaat onderzoek over? Wat zijn goede onderwerpen en thema's? Het antwoord op die vragen luidt: alles waar we het onderwijs beter en aantrekkelijker mee kunnen maken. In de afgelopen jaren zijn op de scholen al heel wat grotere en kleinere onderzoeken gedaan. Van een paar voorbeelden kunt u hieronder onderzoeksverslagen downloaden. Docenten van het Citadel College onderzochten de onderzoeksvaardigheden van leerlingen en namen de lessen Onderzoek & Ontwerp onder de loep. Docenten van het Maaswaal College onderzochten de wijze van toetsen op hun school en adviseerden over een nieuw toetsbeleid. Docenten van het Pax Christi College vroegen zich af welke rol studievaardigheden van leerlingen uit de dakpanklassen spelen bij de beslissing naar welk niveau zij kunnen doorstromen. En een docent Klassieke Talen van het Stedelijk Gymnasium doet met een nieuwe werkvorm voor woordjes leren een beroep op het intellect van de gymnasiast.

Citadel College: Onderzoeken onderzocht
Maaswaal College: Van ontwerpprincipes tot toetsbeleid